Behandelruimte

De behandelruimte in het AyurYoga Center is netjes en warm ingericht. Er zijn echter geen voorzieningen zoals een sauna, stoombad of douche. Na massages en oliebehandelingen wordt de olie zoveel mogelijk verwijderd. Houdt u er rekening mee dat er olie op het lichaam achterblijft en neemt u daarom liefst wat oudere kleding mee. Het is niet nodig om een handdoek mee te nemen.

Behandelingen

Het AyurYoga Health Center biedt de volgende behandelingen aan:

Lichaamsmassage met olie - Abhyanga

Bij deze massage wordt het hele lichaam gemasseerd met warme olie. Voor deze massage worden milde, verzorgende of meer medicinale olien gebruikt. Massage met licht verwarmende olie is een weldaad voor lichaam en geest. Natuurlijke olie beschikt over kwaliteiten die ervoor zorgen dat stress en spanning in het lichaam verminderen en die het lichaam weer tot rust brengen. Ayurvedische massageolien bevatten kruiden die door de huid kunnen worden opgenomen en daar hun werk kunnen doen: dat kan een voedende of reinigende werking zijn of beide. Daarbij werkt massage met warme olie in op ieders gevoel van welbehagen en geborgenheid. De specifieke ayurvedische massagebewegingen bij deze lichaamsmassage helpen bovendien bij het reguleren van de energiestromen in het lichaam.

Ontspanningsbehandeling van hoofd met olie - Shirodhara

Bij deze behandeling wordt gedurende een bepaalde periode warme olie over het voorhoofd, hoofd en haren van de client gegoten. Door het laten stromen van een constante stroom van verwarmde olie over voorhoofd en hoofd van de client, kan rusteloosheid in het hoofd verminderd worden. De olien kunnen diep doordringen en hebben een positieve uitwerking op de zenuwen. Deze wordt toegepast bij klachten varierend van rusteloosheid en stress, tot enstige vormen van slapeloosheid of een verminderd gezichtsvermogen.

Hoofd- en haarmassage - Shiro Abhyanga

Hier wordt het hoofd, het gezicht en het haar gemasseerd met speciale olien die geschikt is voor de hoofdhuid en het haar. Gezichtsmassage, hoofdmassage en haarbehandelingen zijn bedoeld om een aantal functies van het hoofd te ondersteunen, alsmede te helpen bij het ervaren van diepere rust, ontspanning en evenwicht. Voor het haar geldt dat deze behandeling ook kan leiden tot betere haargroei en kan helpen bij het tegengaan van haaruitval.

Behandeling van hoofd- en neusholtes - Nasyam

Dit is een bijzondere behandeling van hoofd en neusholten, waarbij er behalve gezichtsmassage een aantal neusdruppels van een speciale nasyam-olie worden toegediend. Voorafgaand aan het toedienen van de neusdruppels, wordt een korte gezichtsmassage gegeven gevolgd door een warmtebehandeling met stoomdoekjes. Deze behandeling is bedoeld ter verzorging van het gezicht alsmede van hoofd- en neusholten. Nasyam heeft een bijzonder zuiverende en balancerende werking op de geest. Deze behandeling wordt ingezet bij klachten van chronische verkoudheid, nekpijn, migraine en stoornissen van de oogzenuw.